Snel zoeken

2022: Het jaar van IFIC voor de publieke sector

Bronnen: IFIC - VVSG 7-1-2022 10:05
Categorieën: Zorg - kandidaat, Zorg - werkgever

2022 wordt voor de lokale besturen een IFIC-jaar. IFIC wordt  ontwikkeld door de vzw IFIC, het Instituut voor Functieclassificatie.

IFIC wordt  in eerste instantie uitgerold voor de zorgvoorzieningen.

De sociale partners (VVSG, ACOD, ACV Openbare Diensten en VSOA) die lid zijn van de stuurgroep hadden besloten om de basisopleidingen rond de sectorale IFIC-functieclassificatie reeds in juni 2021 op te starten voor de lokale besturen en spraken ook een tijdspad af.

 

IFIC  is reeds een aantal jaar in gebruik in de private sector. Het is een systeem van functieweging en functie-verloning in de zorgsectoren.   De protocollen die de VVSG met de vakbonden en de Vlaamse regering hierover sloot werden op 24 november 2021 in de schoot van comité C1 goedgekeurd.   

De protocollen beschrijven op wie IFIC van toepassing is, in eerste instantie in de ouderenzorgvoorzieningen. Voor de thuiszorg en de kinderopvang zal IFIC maar uitgerold worden in 2023 maar wordt er voor de meest voorkomende functies (verzorgenden/zorgkundigen, logistieke medewerkers aanvullende thuiszorg, kinderbegeleiders) een voorafname op IFIC gedaan. De uitrol van IFIC en de voorafnames gaan voor de nieuwe medewerkers in vanaf 1 januari 2022 (dus voor aanwervingen vanaf 2022). Voor de medewerkers in dienst op 31 december 2021 worden IFIC en de voorafnames toegepast in het voorjaar van 2022 maar met terugwerkende kracht tot 1 juli 2021. Over wat er de komende maanden van de lokale besturen verwacht en volgens welk tijdspad is in de afgesproken protocollen te vinden.

Concreet wordt de implementatie van de nieuwe functieclassificatie onderverdeeld in twee belangrijke luiken:

  • De toewijzingen van de te implementeren sectorale referentiefuncties aan de werknemers in dienst. 
  • De modaliteiten rond de implementatie van de barema’s, meer bepaald de activatie van de nieuwe IFIC-barema’s, gelinkt aan de functies, en de individuele keuze van elke werknemer om wel of niet te kiezen voor deze nieuwe barema’s, op basis van een individuele loonsimulatie.

 

 

Bron: VVSG-IFIC en IFIC-website

 
 
 
 
 
 
Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close