Snel zoeken

De ZorgSamen: zorg dragen voor wie zorgt

Bron: Zorgnet-Icuro, De ZorgSamen 26-11-2021 10:37
Categorieën: Zorg - kandidaat, Zorg - werkgever

De Covid-19-pandemie heeft een enorme impact op iedereen die werkt in zorg en welzijn en op iedereen die achter de schermen bijdraagt om het systeem draaiende te houden. De ZorgSamen wil ieder van hen psychische ondersteuning bieden en helpen om voldoende veerkracht te behouden.

De ZorgSamen is er voor alle helpende handen in zorg- en welzijnssector, ongeacht hun statuut (loontrekkende, zelfstandige, student, mantelzorger, vrijwilliger) of functie: schoonmaak- en keukenmedewerkers, logistiek en administratief medewerkers, zorgkundigen, opvoeders, begeleiders, verpleegkundigen, middenkader, artsen, … en los van de zorgsetting waarin ze werken: in ziekenhuizen, woonzorgcentra, eerste lijn, welzijn, jeugdhulp en gezinsondersteuning, in de ondersteuning van personen met een handicap, kinderopvang of thuiszorg.

De ZorgSamen is een initiatief van Zorgnet-Icuro en is in beheer van Steunpunt Geestelijke Gezondheid/Te Gek!?. Het wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

Alle aangeboden informatie op deze website is bijeengebracht door experten en wetenschappelijk gefundeerd. Het platform brengt expertise in psychologische ondersteuning samen uit de verschillende Vlaamse universiteiten, verenigingen en koepelorganisaties en biedt een complementair en gebalanceerd aanbod.

Daarnaast kunnen zorgverleners, welzijnswerkers en hun leidinggevenden ook de zorgscreener op www.dezorgsamen.be invullen.De zorgscreener is een korte vragenlijst die peilt naar de gedachten en gevoelens van zorgverleners en welzijnswerkers. Deze screent of er al dan niet nood is aan psychologische ondersteuning of een gesprek met een andere zorgprofessional. De afname duurt slechts enkele minuten en de gegevens worden anoniem verwerkt. De screener geeft niet alleen melding bij duidelijke signalen van overbelasting, maar biedt ook de vrijblijvende keuze om gecontacteerd te worden door een collega-hulpverlener. Dit binnen de drie werkdagen.

 

Bron: https://www.dezorgsamen.be

 
 
 
Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close