Maart zet zorg in de kijker

Door: Bron: eigen berichtgeving 28-2-2023

Categorieën
:
Zorg - kandidaat, Zorg - werkgever,

De krapte op de arbeidsmarkt in Vlaanderen is nijpend, ook de zorg- en welzijnssectoren kampen met een personeelstekort. Vandaag staan er zo’n 7000 vacatures open in de zorg. Waaronder ruim 3500 voor zorgkundigen en verpleegkundigen, ruim 700 als opvoeder begeleider en ruim 1000 vacatures in de kinderopvang.  

Om meer mensen warm te maken voor een job in de zorg, lanceert Vlaanderen een nieuwe branding met de naam Careēr, een samentrekking van de Engelstalige woorden care (zorg) en career (carrière).  De campagne mikt op zo’n breed mogelijke doelgroep: iedereen die zich professioneel wil ontplooien in de zorg- of welzijnssector en op zoek is naar een job met grote maatschappelijke meerwaarde. Er wordt ook rekening gehouden met hoe doelgroepen zoals jongeren of personen met een migratie-achtergrond beter bereikt kunnen worden.

De voorbije jaren heeft de voormalige campagne ‘ikgaervoor.be’ die de Vlaamse overheid vanaf 2011 heeft gevoerd zeker voor de jobs/opleiding tot zorgkundige en verpleegkundige een enorme waarde gehad. Zo zijn op 10 jaar tijd het aantal afgeleverde diploma’s verpleegkunde verdubbeld en zijn het aantal inschrijven per jaar met 5000 toegenomen.  Om werken in zorg en welzijn opnieuw een boost te geven gezien het stijgend aantal vacatures en de aan vernieuwing en verruiming naar de welzijnssector toe zijn er in VIA 6 akkoord middelen vrijgemaakt om een nieuwe look en feel uit te werken in samenwerking met de sociale partners.

Care-er.be

De campagne zal komende maanden in het straatbeeld te zien zijn en ook online worden er heel wat initiatieven opgestart. De bedoeling is om de hele sector meer zichtbaarheid te geven door jobs positief en authentiek onder de aandacht te brengen. Dit doen we door de sector en de medewerkers zelf aan het woord te laten, en hun dagelijkse werk in beeld te brengen.  De hoofdsite care-er.be werd vandaag al gelanceerd, met in een eerste fase de focus op de knelpuntberoepen verzorgende, zorgkundige, verpleegkundige, logistiek assistent, persoonsbegeleider en kinderbegeleider.

 

Werkeninkinderopvang: een jobsite voor de kinderopvang

De kinderopvang komt vaak negatief in het nieuws. Toch is het een boeiende sector. Kinderbegeleider is wellicht de belangrijkste job ter wereld. En de mooiste.  Vacatures in de kinderopvang en HR-info kan je vinden op werkeninkinderopvang.be. Het is een nieuwe site die in maart wordt gelanceerd.

 

Affichecampagne: werken in de gezondheidszorg

Werkenindegezondheidszorg lanceert zoals elk jaar een promotie voor het werken in de gezondheidszorg. Met affiches en bladwijzers kan je het werken in de zorg mee promoten.

Er is gratis promomateriaal te krijgen voor je zorgorganisatie. Mail naar: info@werkenindegezondheidszorg.be

 
 

Vacatures ? Plaats ze efficiënter en goedkoper in maart .

Zowel de commerciële adverteerders, als een aantal specifieke initiatieven zorgen ervoor dat maart een ideale adverteermaand is.
Voor meer info: Adverteren voor zorg en welzijn