Een job in de zorg: tips voor een sterk cv

Door: Bron: CV Wizard 23-3-2020

Categorieën
:
Zorg - kandidaat,

 

Zoek je een job als verpleegkundige, zorgkundige in een ziekenhuis, bij de thuiszorg of een andere functie in de gezondheidszorg? Jouw zoektocht begint met het schrijven van een sterk curriculum vitae. Een goed zorg cv vergroot je kansen om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Lastig om een professioneel en sterk cv te creëren? Met deze praktische tips helpen wij je op weg.  

Neem de tijd voor je cv

Zodra je een vacature ziet voor die droomjob in de zorgsector wil je het liefst direct reageren. Toch is het slim om even rustig de tijd te nemen om je cv te schrijven. Zet de televisie uit, leg je telefoon aan de kant en ga er uitgebreid voor zitten. Daar wordt je curriculum vitae alleen maar beter van.

Omschrijf uitgebreid je werkervaring

Werken in de zorg vraagt om een gedegen werkervaring. Zonder de juiste werkervaring kan het lastig zijn om aan een job te geraken. Dit geldt ook als je al jaren op bijvoorbeeld dezelfde afdeling of in hetzelfde vakgebied hebt gewerkt en je een switch wilt maken. Hoe zorg je ervoor dat je toch als geschikte kandidaat wordt gezien? Door goed na te denken over onderstaande vragen en deze te verwerken in je werkervaring.

Probeer zo duidelijk mogelijk op te schrijven wat je in je loopbaan hebt gedaan en waarom dat van toegevoegde waarde is voor je nieuwe job.

Zit je nog niet zo lang in het vak? Omschrijf dan uitgebreid de stages die je hebt gelopen, relevante bijbanen die je hebt gehad of relevant vrijwilligerswerk.

Laat je vaardigheden eruitspringen

De vaardigheden en eigenschappen van iemand die in de gezondheidszorg werkt, zijn zeer belangrijk. Waarom? Als zorgprofessional moet je over de juiste diploma’s beschikken en vaak hebben je mede-sollicitanten vergelijkbare werkvaring. Wil je je onderscheiden van de rest van de sollicitanten, dan doe je dit door je vaardigheden eruit te laten springen. Zorg er ook voor dat deze vaardigheden aansluiten op wat men vraagt in de vacature.

Gebruik een actieve schrijfstijl

Terwijl je je werkervaring noteert en je vaardigheden toespitst op de job, probeer ook je cv in de actieve vorm te schrijven. Het leest fijner voor een recruiter om ‘ik werkte als..’ te lezen dan ‘ik heb gewerkt als…’. Daarnaast is het goed oppassen dat je niet elke zin met het woord ‘ik’ begint. Een paar handige trucjes om dit te omzeilen zijn de volgende startzinnen:

Professionele uitstraling van je cv

Als zorgprofessional staan hygiëne en gestructureerd werken hoog in het vaandel. Verwerk deze kernwaarden ook in het uiterlijk van je curriculum vitae. Ziet je cv er schoon en overzichtelijk uit dan reflecteert dit op jou als persoon. Kies voor een professionele lay-out zonder tierelantijnen. Neutrale kleuren als grijs, blauw of groen passen uitstekend in de stijl van de gezondheidszorg.