Dirk Van Duppen: een relevante boodschap te midden van de Coronacrisis

Door: Bron: diverse media 3-4-2020

Categorieën
:
Zorg - kandidaat, Zorg - werkgever,

Dirk Van Duppen: het grote leven van een kleine dokter

Bron: Knack, 03/04/2020

Morgen zaterdag vindt de uitvaart plaats van PVDA-arts Dirk Van Duppen. Het land herinnert deze marxistische arts om de moed waarmee hij vocht tegen zijn pancreaskanker en de warmte waarmee hij sprak over zijn leven en engagement. Daarbij vergeet men vaak zijn politieke belang. Zonder Van Duppen was de PVDA-PTB nog altijd een partijtje van een paar procenten.

Lees verder: Knack : https://www.knack.be/nieuws/belgie/dirk-van-duppen-het-grote-leven-van-een-kleine-dokter/article-longread-1584403.html

Dirk Van Duppen is overleden: “Een zanger is een groep”

Bron: De Wereld Morgen

Dirk Van Duppen, dokter bij Geneeskunde voor het Volk, is gisteravond overleden. Dirk verloor de strijd tegen een pancreaskanker, maar wist in die moeilijke maanden van afscheid vele duizenden mensen te inspireren met zijn levensverhaal dat in het teken stond van het gevecht tegen onrecht. Te midden van deze grote gezondheidscrisis is zijn boodschap relevanter dan ooit.

Arts en PVDA-politicus Dirk Van Duppen nam in de afgelopen maanden afscheid van een leven vol strijd. Het leverde hem een ongeziene golf van sympathie op. Hij genoot er van, maar voelde zich tegelijk ongemakkelijk bij die focus op zijn persoon en zijn leven. Hij zal het meermaals herhalen tijdens het interview dat we met hem hadden op maandag 3 februari. “Een zanger is een groep. Zonder partij en zonder Geneeskunde voor het Volk had ik niets verwezenlijkt.”

Lees dit uitgebreid interview in De Wereld Morgen  https://www.dewereldmorgen.be/artikel/2020/03/31/dirk-van-duppen-neemt-afscheid-ik-ben-geen-heilige/