Vlaamse Overheid brengt vernieuwde versie van sociale kaart.

Door: Bron: Vlaamse Overheid, 29 juli 2021 29-7-2021

Categorieën
:
Zorg - kandidaat, Zorg - werkgever,

Bron: Parlementaire vraag van 8 juni, antwoord: 29 juli 2021

Sinds de overname van de sociale kaart werkt het Departement WVG in stappen om de Vlaamse sociale kaart beter en bekender te maken.

Een eerste stap was de ontwikkeling van een visie op de Vlaamse sociale kaart. Samengevat komt die visie neer op:

 

In een derde stap wordt er een vernieuwde versie van de Vlaamse sociale kaart ontwikkeld. De huidige versie die online beschikbaar is, voldoet immers niet op functioneel en technisch vlak om de doelstellingen die vooropgesteld werden te realiseren. De timing van lancering van de vernieuwde sociale kaart is voorzien in de week van 16 augustus 2021.

In een vierde stap, na lancering van de vernieuwde sociale kaart, volgen er communicatieacties naar verschillende doelgroepen van de sociale kaart:

3. Zoals hierboven aangegeven, wordt momenteel een vernieuwde versie van de Vlaamse sociale kaart ontwikkeld. Dit is een vernieuwing zowel qua databank, website als ontsluiting via API.

De sociale kaart zal daarna evolueren naar een platform dat toegang geeft tot de publieke informatie die de Vlaamse overheid heeft over de erkende en vergunde voorzieningen. De Vlaamse overheid voorziet in het Relanceplan Vlaamse Veerkracht relancemiddelen om verder te investeren in de sociale kaart.