Indische studenten besmet met Indische Coronavariant

Door: Bron: diverse media 22-4-2021

Categorieën
:
Zorg - kandidaat, Zorg - werkgever,

De verschillende media brengen vandaag het nieuws van Indische studenten besmet met de Indische variant van het Coronavirus.

Twintig studenten uit India die in Aalst en Leuven een opleiding verpleegkunde zouden gaan volgen, zijn besmet met de Indiase variant van het coronavirus. De studenten kwamen begin vorige week aan in ons land en zitten al de hele tijd in quarantaine, zegt viroloog Marc Van Ranst. Opvallend is dat sommige van de besmette studenten al gevaccineerd zijn. 

Volgens Het Nieuwsblad zijn er ook al vier gevallen gemeld bij mensen die niet gereisd hebben, onder meer in Schoten en Deurne.

De studenten die besmet zijn, maken deel uit van een groep van 43 studenten die in ons land een graduaatsopleiding verpleegkunde komen volgen. "Ze zijn op 12 april op de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs aagekomen. Ze kunnen besmet zijn in het vliegtuig of toen ze met honderden stonden te wachten op een test in de luchthaven", zegt Marc Van Ranst. De studenten waren voor vertrek in India allemaal negatief getest met een PCR-test en ook op de luchthaven in Parijs testte iedereen negatief met een sneltest. 

"Dan zijn ze met een bus naar Aalst en Leuven gebracht. De meest waarschijnlijke hypothese is dat ze op de bus besmet zijn door een superverspreider, die door de mazen van het net geglipt is en die de anderen geïnfecteerd heeft. Vijf dagen later, op 17 april, zijn de eerste studenten ziek geworden. Die zijn dan getest en uit onderzoek blijkt dat het om de nieuwe Indiase variant gaat."

Bron: VRT-Nieuws: 20 studenten uit India die hier in quarantaine zitten, besmet met Indiase coronavariant

Bron: Het Nieuwsblad: 20 buitenlandse studenten brachten “gevaarlijkere” Indiase variant coronavirus mee naar ons land, ook 4 Belgen raakten hier besmet

Bron: Le Soir:  Plusieurs cas du variant indien en Belgique: ce que l’on sait

Het nieuws brengt niet alleen veel discussie mee in de media. Ook het debat dat over de Indische studenten werd gevoerd in Knack en nadien ook in het parlement steekt terug de kop op.

 

Lees:  27 01 2021: Indische verpleegkundigen een genuanceerd verhaal.

Lees: 09 02 2021 : Debat over Indische studenten in het parlement