LOGO roept op tot griepvaccinatiecampagne

Door: Bron: LOGO 17-9-2021

Categorieën
:
Zorg - kandidaat, Zorg - werkgever,

Eén van de meest opvallende bevindingen van een in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid uitgevoerde studie (2016)  was dat meer dan 90% van de Vlaamse gezondheidswerkers het belangrijk vindt om zijn patiënten niet te besmetten, maar slechts de helft vindt dat je als gezondheidswerker de plicht hebt om je tegen griep te laten vaccineren om de patiënt zo min mogelijk te schaden. Hierbij is er een groot verschil tussen gevaccineerde en niet gevaccineerde gezondheidswerkers. Omdat het doel van griepvaccinatie van gezondheidswerkers niet in de eerste plaats de bescherming van de gezondheidswerker zelf is, maar wel die van de kwetsbare patiënt, blijft het aanbieden en overtuigen versus het verplichten van griepvaccinatie altijd een moeilijke evenwichtsoefening tussen solidariteit en vrijheid.

 

LOGO roept op tot vaccineren tegen griep 

Nu dit jaar ook het coronavirus circuleert, is griepvaccinatie - en voor sommigen pneumokokkenvaccinatie - meer dan ooit belangrijk. Want als een nieuwe piek aan coronapatiënten samenvalt met de jaarlijkse griepgolf, kan dat ziekenhuizen en zorgverleners overbelasten. Dankzij vaccinatie is er minder kans dat je naar de huisarts moet of in het ziekenhuis belandt met complicaties door griep.

Voor wie?

De griepvaccinatiecampagne richt zich ieder jaar op specifieke doelgroepen bepaald door de Vlaamse overheid, namelijk:

 

Campagne voor gezondheidswerkers: 'Bescherm jij Yvette?'

Wist je dat slechts één op twee personeelsleden in ziekenhuizen en woonzorgcentra zich jaarlijks laat vaccineren tegen griep? De Vlaamse overheid wil dat aantal verhogen tot 80%. Gebruik de campagne 'Bescherm jij Yvette' om je medewerkers te motiveren om zich te laten vaccineren. 

Via deze link kan je een gepersonaliseerde affiche bij LOGO bestellen.

Studie griepvaccinatie, 2016