FeBi zoekt kandidaat-werkgevers voor een pilootproject rond erkende vluchtelingen

Door: Mensenwerken 10-2-2020

Categorieën
:
Zorg - werkgever,

Verscheidene onderzoeken binnen de non–profitsector tonen aan dat de zorgsector een groeiende nood aan menselijke kapitaal kent. Deze situatie is o.a. te verklaren door de vergrijzende bevolking, dat zorgt voor een toename van de vraag naar langdurige zorg en begeleiding, maar ook door een vergrijzing binnen het zorgpersoneel zelf.

FeBi probeert via het Intersectoraal Fonds voor de Gezondheidsdiensten (verkort IFG) sinds jaren een antwoord te bieden op de (toenemende) tekorten aan gekwalificeerde krachten als zorgkundigen en verpleegkundigen.

Het IFG staat reeds jaren bekend om zijn opleidingsproject voor verpleegkundigen (in de volksmond bekend als Project 600) dat een kans biedt aan werknemers uit de sectoren onder het paritair comité 330 om een opleiding te volgen tot verpleegkundige.
Sinds 2016 biedt het IFG eveneens de kans aan werknemers uit de sector om zich om te scholen tot zorgkundige.

Ons initiatief willen we nu ook verder zetten naar geïnteresseerden buiten de sector van de zorg.

Via dit nieuwe pilootproject gaat FeBi  we op zoek naar geïnteresseerde erkende vluchtelingen.
Een heel aantal erkende vluchtelingen hebben in hun thuisland reeds een opleiding gevolgd om in de zorgsector te werken, maar hun diploma wordt in België niet erkend. Anderen hebben ervaring in de zorg opgedaan zonder dat dit vandaag wordt ingezet. Nochtans zijn de noden in de zorgsector hoog en tellen alle handen meer dan ooit mee.

 

CONTACT:
Intersectoraal Fonds voor de Gezondheidsdiensten
T: 02 250 38 54      E: ifg-finss@fe-bi.org