Klaar voor de volgende stap?

Vind hier alle vacatures!

/_images_upload/_tn_62d071c7b8e9b284.jpg
Werken in de gezondheidszorg

Sector met toekomst

/_images_upload/_tn_72f8a6ea58e73d02.jpg
Een nieuwe uitdaging ?
U vindt ze hier
/_images_upload/_tn_bbef31b62258919a.jpg
Werken in zorg en welzijn

Een sector vol kansen

/_images_upload/_tn_ff12ad9d66eb9611.jpg
Zorgen met

geest, hand en hart

Snel zoeken

Solidariteit voor het Gezin

Solidariteit voor het Gezin

Info

Bedrijfsfilm

Werking

Onze troeven

Medewerkers

Medewerkers
Zorgen voor mensen ligt me
"Anderen helpen, dat ligt me. Ik houd van sociaal contact" vertelt Lieve. Ze werkt sinds 1994 als verzorgende bij Solidariteit. "Mensen thuis kunnen laten wonen, hen een goed gevoel geven, dat geeft mij voldoening. Maar het is niet altijd vanzelfsprekend. Je moet je kunnen inleven, kunnen luisteren, flexibel zijn: je springt thuis in, dus moet je hun behoeften goed begrijpen om hun verwachtingen in te kunnen vullen. Je deelt lief en leed en toch moet je je professionele afstand weten te houden."

Solidariteit staat achter je
"Ik voelde me meteen thuis bij Solidariteit", zegt Lieve. Ze wilde graag verpleegkundige worden, maar moest een andere job kiezen. Toen ze na een herstructurering zonder werk viel, volgde ze in 1994 een opleiding tot verzorgende bij Solidariteit. "Dat beviel me zo dat ik ben gebleven."

"Solidariteit maakt het ons zo comfortabel mogelijk. Je krijgt opleidingen en cursussen over bijvoorbeeld dieetvoeding, Parkinson of diabetes. Die komen erg goed van pas. Je bent vrij om je verlof in te plannen. Wil je ook in het weekend werken? Dan houdt de planning daar rekening mee."

"Onze directie is haast altijd bereikbaar voor een gesprek. Bij Solidariteit werken we naast en samen met elkaar. De werksfeer is open. We kunnen hier altijd bij elkaar terecht."

Verzorgen is ook luisteren
"Mijn typische dag begint rond 6.30 uur", vertelt Nancy, die sinds 1990 bij Solidariteit als verpleegkundige werkt. "Per dag verzorg ik zo'n 20 patiënten. Dat doe ik op een vaste ronde in mijn buurt, in St.-Amandsberg. Meestal zorg ik voor verbanden, eenvoudig toilet en inspuitingen. De meeste mensen ken ik al een tijd, dus ja, ik heb met hen een band. Dat contact vind ik erg belangrijk. Verzorgen is ook luisteren."

"Ik ben ook begeleidingsverpleegkundige voor onze studenten. In de namiddag maak ik tijd voor hen en help ik hen met al hun vragen. Dat is Solidariteit, die steun die je in je job krijgt. Als thuisverpleegkundige heb je startgesprekken, introductiedagen en gaat er in het begin een collega met je mee. Daarnaast zijn er extra cursussen rond verzorging en bepaalde diensten."

"Open met elkaar samenwerken"
"Je staat er nooit alleen voor hier", zegt Nancy. "We zitten op dezelfde golflengte en er is een mooie wisselwerking. De deur van de directie staat ook altijd open. Als collega's zijn we er voor elkaar. Zo wordt de werkdruk nooit te veel en blijft de werksfeer ontspannen."

Op elkaar kunnen rekenen
Kelly werkt sinds 2012 als twintiger in een crèche van Solidariteit. "Ik ben hier begonnen als stagiaire en solliciteerde later naar een functie in kinderzorg. Handig, dat was in mijn buurt. Maar vooral de aangename werksfeer, het sterke teamverband en het gevoel op elkaar te kunnen rekenen vind ik hier uniek: dat werkt niet alleen veel leuker, het is ook belangrijk: als er iets gebeurt met een kind moet je elkaar altijd kunnen helpen."

Onze ideale collega?
"Werken met kinderen in een crèche vraagt veel van je: mentaal, maar ook fysiek. Je pakt heel wat kindjes per dag op, soms werk je langer door - en als veel kindjes samen huilen, dan moet je sterk staan. Dus wie onze ideale collega is? Iemand die geduldig en rustig is, sociaal is ingesteld en collega's wil helpen waar en wanneer nodig."

"Plus: je moet ook willen bijleren. Nieuwe technieken om voor je rug te zorgen, beter te observeren, voeding aanpassen... Maar ook daar zorgt Solidariteit voor cursussen. En er zijn onze maandelijkse teamvergaderingen. Dan praten we door wat beter kan in de werking, hoe we elkaar beter kunnen helpen, maken we ruimte voor nieuwe ideeën. Je staat er dus nooit alleen voor."

Iedereen gelijk
Samira, startte als huishoudhulp bij Solidariteit. Na een opleiding in Zorg is ze zorgkundige geworden. Eerst in Thuiszorg, maar omdat ze nog meer verschillende taken in zorg wilde doen, werkt ze vandaag in het Gentse Zorghotel van Solidariteit.

"Wat me meteen opviel in het Zorghotel is dat iedereen dezelfde outfit draagt. We maken geen onderscheid tussen de poetsploeg, de verpleegkundigen en de zorgkundigen: we werken samen als gelijken en staan op dezelfde hoogte. Respect voor iedereen; voor elkaar als collega's en voor onze bewoners. Dat maakt mijn job heel bijzonder."

Meer dan zorg
"De band die je met mensen opbouwt door iets voor hen te doen, vind ik erg belangrijk. Het is meer dan zorg. Je leeft mee, maakt tijd voor hen, bent een luisterend oor. Even sterk is de band met je collega's: we weten dat we altijd op elkaar kunnen rekenen."

"Ook fijn is dat je takenpakket afwisselend blijft: je staat niet lange tijd op dezelfde afdeling."

Bijleren hoort erbij
"Als je naar mijn loopbaan bij Solidariteit kijkt, dan zie je dat opleiding de sleutel is. Van Huishoudhulp naar Zorgkundige in Thuiszorg, dan in een Zorghotel. Bijleren is in je loopbaan inbegrepen. Vandaag krijgen we nog steeds cursussen over bijvoorbeeld communicatie, EHBO en de nieuwste zorgtechnieken. Solidariteit staat achter je."

Toch betrokken bij Solidariteit
"Je werkt op verschillende plaatsen thuis bij mensen. Zo zie je minder makkelijk collega's. En toch ben je betrokken bij Solidariteit. Daar maken we echt werk van", vertelt Leen, 27 jaar. Sinds 2010 werkt ze bij Solidariteit. Nu doet ze de administratie op het secretariaat voor Huishoudhulp. Daarvoor werkte ze een tijdje als Huishoudhulp.

Je krijgt een aantal keer per jaar evaluaties en extra coaching . En er is de collectieve bijscholing, waar we één keer in drie maanden samenkomen met de verantwoordelijke. Je krijgt er extra tips, bijvoorbeeld over poetsen, voor je rug zorgen. We delen er ervaring. Zo zie je je collega's regelmatig en blijf je betrokken. Je kunt ook altijd telefonisch terecht bij ons voor hulp, natuurlijk."

Een uurrooster dat met jouw week rekening houdt
Hoe flexibel is Solidariteit? Dat legt Leen uit: "Bij de start bepalen we samen je weekrooster. We houden rekening met jouw wensen en jouw situatie thuis. Zo bepalen we samen hoeveel uren je per week doet, of je in de voormiddag of in de namiddag wilt werken en op welke dagen je dat wilt doen. Waar je werkt, hangt ook af van waar je woont."

"Natuurlijk springen je collega's in bij bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld wanneer je ziek bent. Maar daarna ligt je weekschema wel vast. Het is niet zo dat dat elke maand helemaal kan veranderen."

Adres gegevens

Adres:Tramstraat 61
Postcode:9052
Stad:GENT
Land:BE
Telefoon:+3292641811
Fax:+3292244058

Deel dit bedrijf

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close