Snel zoeken

Proces tegen medewerkers WZC OCMW Puurs

Bron: VRT-Nieuws 24-9-2020 16:01
Categorieën: Zorg - kandidaat, Zorg - werkgever

Proces van start tegen medewerkers woonzorgcentrum die denigrerende beelden deelden van bewoners: "Verwerpelijk"

Het parket vraagt twee jaar cel en een boete voor de oprichter van een Facebookgroep waar mensonterende beelden gedeeld werden van rusthuisbewoners. Ook enkele andere leden van de groep riskeren een straf. De zaak kwam vier jaar geleden aan het licht. "Dit is degoutant en verwerpelijk", klinkt het bij het parket. 

De zaak ging vier jaar geleden aan het rollen. In een Facebookgroep deelden verschillende medewerkers van een woonzorgcentrum in Puurs compromitterende foto's van de bewoners van het woonzorgcentrum. Het ging onder meer om naaktfoto's als de ouderen in bed of bad lagen, of als ze op de wc zaten. 

De vrouw van de oprichter van de groep ontdekte wat daar gaande was en stapte naar het woonzorgcentrum. Enkele betrokken personeelsleden werden op staande voet ontslagen.

Maar de zaak kreeg ook een gerechtelijk staartje. 7 verdachten worden vervolgd voor mensonterende behandeling, voyeurisme en publicatie van de foto's. 

Parket: "Degoutant en verwerpelijk"

Het proces tegen de 7 is vandaag van start gegaan. Ze staan terecht voor mensonterende behandeling, voyeurisme en publicatie. Het parket noemt de feiten "degoutant en verwerpelijk". "Dit kan niet anders geïnterpreteerd worden dan een laffe manier om de spot te drijven met mensen die zich totaal niet kunnen verweren", haalde de magistraat hard uit. "De verdachten hebben een voorbeeldfunctie, maar dit is een volledig gebrek aan verantwoordelijkheid."

lees verder op VRT-nieuws

lees communicatie OCMW-voorzitter Puurs 2016

 

 

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close