Klaar voor de volgende stap?

Vind hier alle vacatures!

/_images_upload/_tn_62d071c7b8e9b284.jpg
Werken in de gezondheidszorg

Sector met toekomst

/_images_upload/_tn_72f8a6ea58e73d02.jpg
Een nieuwe uitdaging ?
U vindt ze hier
/_images_upload/_tn_bbef31b62258919a.jpg
Werken in zorg en welzijn

Een sector vol kansen

/_images_upload/_tn_ff12ad9d66eb9611.jpg
Zorgen met

geest, hand en hart

Snel zoeken

UZ gent

UZ gent

Gegevens

Voorstelling van de organisatie
Je job, je hart
Het UZ Gent biedt jou een waaier van topjobs met een hart. Als universitair centrum voor patiëntenzorg, opleiding en onderzoek bieden we je echter nog veel meer dan een boeiende loopbaan. Je komt in een toonaangevende, dynamische organisatie terecht.

UZ Gent zorgt voor jou
In het UZ Gent krijgen niet enkel patiënten maar ook medewerkers
de beste zorgen. Het ziekenhuis besteedt daarom veel aandacht aan professionele ontwikkeling en interne en externe samenwerking. We betrekken jou en je collega's bij het ontwikkelen van het ziekenhuisbeleid. Daarenboven geniet iedereen van interessante arbeidsvoorwaarden.

Innovatie zit in ons DNA
Als Vlaamse openbare instelling biedt het UZ Gent je een innovatieve werkomgeving. Met een focus op de academische werking, hightech toepassingen en onderwijs, onderzoek en ontwikkeling. Bij het UZ Gent luisteren we echt naar jou.

6000 inspirerende collega's
Het UZ Gent telt meer dan 6000 enthousiaste, gekwalificeerde medewerkers verdeeld over verschillende sectoren. Medici, paramedici en verpleegkundigen, maar ook andere universitair geschoolden, administratief en technisch personeel. Allemaal jouw nieuwe collega's.

​Geïnteresseerd in een job bij het UZ Gent? Zoek dan jouw nieuwe uitdaging in onze vacatures. Wil je meer weten? Lees zeker de getuigenissen van jouw collega's. Of ontdek welke troeven je krijgt als je in het UZ Gent werkt. Momenteel geen vacatures voor jou? Solliciteer spontaan of solliciteer spontaan als verpleegkundige, vroedvrouw of technoloog medische beeldvorming.
Vestigingen
Naar het UZ Gent - wegwijs op de campus
Het Universitair Ziekenhuis Gent bevindt zich aan de zuidelijke stadsrand. De campus is makkelijk bereikbaar te voet en per fiets, met het openbaar vervoer - tram 4 rijdt tot in het hart van de campus - en met de wagen.
Let wel: de parkeercapaciteit is beperkt.

Op de campus maakt een nieuw routesysteem patiënten en bezoekers wegwijs.

Informatie

Informatie
Het UZ Gent: een dynamische organisatie in volle ontwikkeling
Het UZ Gent is met ruim 3.000 patiënten per dag en meer dan 6.000 medewerkers een van de grootste en meest gespecialiseerde ziekenhuizen in Vlaanderen. Patiënten kunnen er terecht voor een volledig aanbod van hooggespecialiseerde, kwalitatieve zorg. Het ziekenhuis beschikt hiervoor over uitgebreide voorzieningen en meer dan 1.000 bedden voor eendaagse en meerdaagse opnamen. In de zorgverlening staan kwaliteit en klantvriendelijke dienstverlening centraal.

Als universitair centrum investeert het UZ Gent ook in wetenschappelijk onderzoek​ en opleiding​. Daarvoor werkt het ziekenhuis nauw samen met de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent. Artsen en artsen-specialisten worden er opgeleid en onderzoekers werken in tal van diensten aan nieuwe technieken voor diagnostiek en behandeling.
Visie
​Visie
De dienst Fysische geneeskunde en Revalidatie biedt hooggekwalificeerde behandeling, begeleiding en revalidatie in een therapeutische omgeving. Daarbij staat de patiënt centraal. Dat betekent dat we voortdurend aandacht hebben voor patiëntenparticipatie op alle niveau's en dat we werken met multidisciplinaire doelstellingen en behandelplannen.

Revalidatie op maat
De individuele doelstellingen van de revalidant sturen de revalidatie. In het revalidatieproces wordt rekening gehouden met de totale mens en zijn omgeving binnen het ICF-model.
Revalidatie op maat vereist gespecialiseerde teams die goed en performant opgeleid zijn en een uitgebreide expertise van de doelgroepen hebben.

Multidisciplinaire samenwerking
Ook een nauwe multidisciplinaire samenwerking tussen onze medewerkers onderling en de verschillende afdelingen van de dienst is nodig om kwaliteit en doelmatigheid te garanderen.

De dienst Fysische geneeskunde en Revalidatie streeft ook naar een intensieve samenwerking binnen de medische sector Bewegingsstelsel en met patiëntenorganisaties.

Ook wetenschappelijk onderzoek, specialistische opleidingen, onderwijs en dienstverlening zijn inherent aan het verlenen van hoogwaardige topklinische en topreferente zorg.
Missie
​Missie
De dienst Fysische geneeskunde & Revalidatie wil uitstekende en efficiënte basiszorg, en topklinische en topreferente zorg bieden in de diagnose, behandeling en revalidatie van:

Ambulante patiënten met klachten die verband houden met het bewegingsstelsel en het zenuwstelsel (spier- en peesproblemen, gewrichtsproblemen, zenuwproblematiek, pijnklachten). Zij kunnen terecht bij de Poli Fysische geneeskunde.
Recreatieve en professionele sporters. Zij kunnen terecht bij het Centrum voor sportgeneeskunde. Dat biedt kwalitatief hoogstaande begeleiding aan wie wil sporten op medisch verantwoorde manier, met als doel het rendement van de inspanningen te verbeteren of een hoger fysiek en psychisch welbevinden te bereiken.
Kinderen en volwassenen met ernstige beperkingen en participatieproblemen. Zij kunnen terecht bij het Kinderrevalidatiecentrum of het Revalidatiecentrum voor volwassenen. In het revalidatieproces wordt gestreefd naar een maximale reïntegratie in de maatschappij en functionele onafhankelijkheid - rekening houdend met persoonlijke factoren en de omgevingscontext - pijncontrole en maximaal afremmen van degeneratieve processen.
Behandeling, begeleiding en revalidatie zijn in lijn met de universitaire opdracht van het
UZ Gent: kwaliteitsvolle patiëntenzorg, onderwijs, onderzoek en dienstverlening.
Selectieprocedures
​​Selectietraject
Selectieprocedure arts
Word arts in het UZ Gent
Heb je ambitie om in het UZ Gent te starten als arts? Dan doorloop je een standaard selectieprocedure met eerst een schriftelijke en vervolgens een mondelinge ronde.

Solliciteer bij voorkeur via deze jobsite. De openstaande vacatures vind je hier. Je kan ook spontaan solliciteren.

Je sollicitatie bestaat uit een motivatiebrief, een uitgebreid cv en een kopie van je erkenning als specialist. Je kan deze info eventueel ook per post bezorgen naar UZ Gent, Personeelsdienst t.a.v. Eva Colman, C. Heymanslaan 10, 9000 Gent. Of per e-mail naar eva.colman@uzgent.be

Gesprek en beslissing
Op basis van je sollicitatie word je uitgenodigd voor een gesprek met een medisch diensthoofd en eventueel met stafleden van de dienst. Nadien volgt er een tweede gesprek met een selectiecommissie samengesteld uit een aantal leden van de Medische Raad. Na het afronden van de selectieprocedure brengen we je op de hoogte van de eindbeslissing.

Selectieprocedure verpleegkundige/vroedvrouw/technoloog medische beeldvorming
Solliciteer online
Voor verpleegkundigen, vroedvrouwen en technologen medische beeldvorming werkt het UZ Gent met een systeem van spontaan en permanent rekruteren. Concreet kan je op elk moment solliciteren, we contacteren jou dan spoedig. Solliciteer online.

Hoe verloopt je sollicitatie?
Je solliciteert voor een job altijd via deze site. Hou je motivatiebrief, cv en eventuele diploma's klaar als Word-document of als pdf en voeg die documenten vervolgens toe bij het elektronische informatieformulier.

Op selectiegesprek
Het selectiegesprek vindt plaats met een selectiecommissie die uit drie leden bestaat: een zorgmanager, een hoofdverpleegkundige en een selectieadviseur. Er wordt bij de samenstelling rekening gehouden met de diensten van jouw vermelde voorkeur. Het selectiegesprek loopt volledig in het Nederlands.

Bereid je selectiegesprek voor
Een selectiegesprek duurt zo'n 45 minuten. We overlopen je cv, vragen naar je motivatie en luisteren naar je verwachtingen en wensen. We peilen onder andere via een casus uit de dagelijkse praktijk naar jouw kennis en competenties. Onmiddellijk na het selectiegesprek krijg je feedback. Tijdens dat evaluatiegesprek weet je ook of je geslaagd bent of niet en waarom.

Geslaagd! Wat nu?
Als je geslaagd bent word je in onze wervingsreserve opgenomen. Je behaalde punten en de datum van je selectie bepalen mee jouw plaats op deze wervingsreserve. Dat resultaat is één jaar geldig en kan verlengd worden. Indien er op het moment van jouw selectiegesprek een niet ingevulde vacature is, kunnen we je deze vacature onmiddellijk aanbieden.

Eerste keuze voor wervingsreserve
Wanneer er een specifieke vacature is, doen we eerst beroep op onze wervingsreserve. Op die manier kunnen we vacatures snel invullen. Indien niemand van de kandidaten echter interesse heeft, nemen we de vacature op in onze lijst 'huidige openstaande vacatures'. Zo weet je duidelijk welke vacatures er nog niet ingevuld zijn.

Selectieprocedure andere functies
Solliciteer online
Al onze huidige vacatures vind je op de site. Heb je een job gezien die echt iets voor jou is? Solliciteer dan voor die specifieke functie. Heb je interesse in een bepaalde functie, maar vind je geen concrete vacature? Solliciteer dan spontaan en wij houden je op de hoogte van vacatures die jou interesseren.

Hoe verloopt je sollicitatie?
Nadat we je cv, motivatiebrief en diploma ontvangen hebben, voert een (selectie)commissie een eerste screening uit. Indien jouw profiel aansluit bij onze voorwaarden, nodigen we je uit voor de selectieprocedure. In het andere geval, brengen we je schriftelijk op de hoogte en vermelden we ook waarom je niet uitgenodigd wordt.

Het selectietraject
Afhankelijk van de functie, bestaat de procedure uit één of meerdere van volgende onderdelen:

Schriftelijke proef met open of meerkeuzevragen
Met deze proef peilen we naar je specifieke kennis en/of inzichten.
Computergestuurde proeven
Verschillende testen die zich richten op bijvoorbeeld intelligentie, persoonlijkheid of specifieke kennis en vaardigheden.
Praktijkoefening
Soms laten we je heel praktijkgericht een aantal taken uitvoeren. Hiermee willen we nagaan of je instructies juist interpreteert en/of je de juiste handeling hebt om de functie snel aan te leren.
Competentiegericht interview
In dat open gesprek willen we een zo goed mogelijk beeld van jou krijgen. Zo overlopen we samen je opleidingsparcours en loopbaan. We peilen ook naar jouw verwachtingen en wensen voor je nieuwe job bij het UZ Gent. Je kennis en vaardigheden voor de nodige vakgebieden worden van dichterbij bekeken.
Casus
Tijdens deze simulatieoefening krijg je een situatie uit de praktijk. Daarbij zijn jouw plan van aanpak en/of je reactie voor ons van belang.
Voor leidinggevenden of hogere staffuncties dien je eventueel nog een aantal bijkomende testen af te leggen.

Postbakoefening
Leidinggevend rollenspel
Op selectiegesprek
Voor je gesprek kom je in contact met de verantwoordelijke(n) van de dienst en meestal ook met een medewerker van de dienst Rekrutering & Selectie.
Bedrijfsfilm

Onze troeven

Medewerkers

Medewerkers
Annelies Delbeke, specialistische pediatrische afdeling
​Ik werk al 11 jaarFoto verpleegkundige specialistische pediatrische afdeling als verpleegkundige in het kinderziekenhuis van het UZ Gent. Eerst tien jaar op midcare en nu op de specialistische pediatrische afdelingen, op de vierde verdieping van het nieuwe kinderziekenhuis. Ik ben graag met kinderen bezig en heb dus bewust voor de pediatrie gekozen. Kinderen kunnen niet zo goed voor zichzelf opkomen als volwassenen, ze zijn afhankelijker en hebben je echt nodig. Net dat geeft me zoveel voldoening in mijn werk. Ook het contact met de ouders is vaak hartverwarmend.

Met de verhuis naar het nieuwe kinderziekenhuis ben ik in een nieuw team terechtgekomen. Ik ben vlot opgenomen in de groep. Het is trouwens heel fijn werken in de nieuwe infrastructuur. Nog een troef bovenop de andere fijne kanten van mijn job!

Marie-Paule Chavatte, polikliniek radiotherapie
​Ik ben reedsFoto verpleegkundige poli radiotherapie 28 jaar afgestudeerd als verpleegkundige en werk ondertussen bijna 2 jaar op radiotherapie in het UZ Gent. Ik ben mijn carrière begonnen bij defensie, heb thuisverpleging gedaan, als hoofdverpleegkundige gewerkt in een woon-zorgcentrum, en een jaar geleden had ik nood aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde iets totaal nieuws waar ik veel kon bijleren en ten volle voor kon gaan. Ik heb daarom spontaan gesolliciteerd bij het UZ Gent en er was toevallig een functie vacant op de radiotherapie. En ik ben er voor gegaan!

Ik kreeg een mentor die mij heel intensief heeft opgeleid en me nog zelfs dagelijks zaken bijleert. Naast de basisopleiding en het dagdagelijks uitvoeren van de behandelingen krijg ik nu ook de kans om opgeleid te worden binnen het zorgpad neus-keel-oor. Ik krijg hierdoor zicht op het volledige traject van de patiënt binnen onze dienst. Heel belangrijk voor mij is dat dit alles de kwaliteit van de patiëntenzorg ten goede komt. Er is op mijn afdeling heel veel 'techniek' maar de menselijke aspecten zijn minstens even belangrijk. Ik heb het geluk te kunnen werken in een gedreven en zorgzaam team, en eigenlijk geldt dit voor het UZ Gent in het algemeen.

Ariane Hoste, verpleegkundige Post-anesthesie zorgafdeling
Foto verpleegkundige PACUIk werk als verpleegkundige in twee Post-anesthesie zorgafdelingen en bedholds in het UZ Gent. Het is mijn taak om patiënten die net een operatie ondergingen te monitoren en te verzorgen. Daar komt heel wat bij kijken: in het operatiecomplex UZ Gent vinden veel verschillende, vaak zware ingrepen plaats. Voor ons betekent dat telkens andere aandachtspunten: bij een patiënt die plastische heelkunde kreeg moeten we de operatieflappen controleren, na thoracovasculaire heelkunde behoort dopplercontrole tot de procedure, na robotchirurgie worden de patiënten nabeademd… We schatten in of het goed gaat met de patiënt en of we de anesthesist al dan niet moeten oproepen. Die verantwoordelijkheid moet je durven nemen.

Het duurt even voor je als verpleegkundige van de Post-anesthesie zorgafdeling alle procedures onder de knie hebt. Maar je wordt niet in het diepe gegooid. De eerste twee maanden werk je altijd samen met een meter of peter die je wegwijs maakt. Dat is een grote steun, want het kan er intensief aan toe gaan op de Post-anesthesie zorgafdeling, zeker als er veel patiënten zijn die net een zware ingreep ondergingen, ook de hoge turnover van patiënten kan zeer belastend zijn. Als verpleegkundige van de Post-anesthesie zorgafdelingmoet je vooral stressbestendig, rustig en gefocust zijn. Geen twee dagen zijn hetzelfde op de Post-anesthesie zorgafdeling, dat maakt de job net zo boeiend.

​Ook wie wil bijleren, komt in het UZ Gent aan zijn trekken. Ik interesseer me voor wondzorg en krijg nu de kans om een reeks opleidingen te volgen om me daar verder in te verdiepen. Het ziekenhuis houdt rekening met zijn medewerkers en biedt dit soort groeikansen. Dat bevalt me wel.

Tessa Martens, instrumenterend verpleegkundige operatiecomplex
Foto verpleegkundige OKIk werk sinds september 2012 als instrumenterend verpleegkundige op het operatiecomplex cluster 6, Thoracovasculaire- en Cardiochirurgie. Tijdens mijn studententijd was ik al nieuwsgierig naar het operatiecomplex en keek dan ook heel erg uit naar mijn stage OK. Nadien was ik er zeker van, ik wou nergens anders werken.

Mijn taak bestaat er uit als instrumenterend verpleegkundige om al het materiaal te voorzien voor een chirurgische ingreep. Het materiaal wordt op een steriele manier aan de chirurg aangereikt en ik ga hem assisteren tijdens de ingreep. Verder voeren we ook allen de taak uit als omloopverpleegkundige, waarbij het materiaal aan de instrumenterend verpleegkundige wordt aangegeven en ondersteuning wordt geboden voor, tijdens en na de ingreep.

Verder is teamwerk een heel belangrijk aspect in een operatiecomplex, je moet op elkaar kunnen vertrouwen en anticiperen. Verpleegkundigen, chirurgen, anesthesisten en de mensen van perfusie vormen één team waardoor een hechte samenwerking ontstaat.

Het toffe aan mijn job is dat we verschillende disciplines hebben waardoor er geen twee dagen dezelfde zijn. De ene dag sta je bij ingrepen van cardiochirurgie, de volgende dag bij longchirurgie en dan weer bij vasculaire ingrepen. De afwisseling, variatie en af en toe onverwachte wendingen maken het uitdagend.

Het duurt lang voor je als instrumenterend verpleegkundige volleerd bent. Maar je wordt natuurlijk niet zomaar in het diepe gegooid. De eerste maanden werd ik in het OK begeleid door twee "peters", een verpleegkundige en een chirurg. Zij volgden mijn werk op, leerden me wat ik diende te kunnen en bekeken mijn evolutie, zij beslisten wanneer ik op eigen benen mocht staan. De eerste keer dat ik er alleen voor stond vond ik best spannend. En nog elke dag is de voldoening groot als een operatie goed verlopen is.

Niels De Potter, verpleegkundige Intensieve zorg Kindergeneeskunde
Foto verpleegkundige Intensieve zorg KindergeneeskundeIk heb 5 jaar ervaring als verpleegkundige op een kinderintensieve afdeling, waarvan 4,5 jaar op de dienst Intensieve zorg Kindergeneeskunde in het UZ Gent. Ik koos voor het UZ Gent na een stage op deze dienst. Ik wist op slag dat ik hier thuishoorde: je moet continu stilstaan bij elke handeling die je uitvoert. Het is een zeer uitdagende job om met kritiek zieke kinderen om te gaan. De kinderen op de dienst Intensieve zorg Kindergeneeskunde komen hier vaak terecht door de complexiteit van de pathologie en zorg en worden naar hier doorverwezen uit andere ziekenhuizen. We hebben patiënten van alle leeftijden (1 maand tot 15 jaar). Dit vraagt een zeer specifieke benadering, zowel naar kind als naar ouders en naaste gezinsleden toe.

Mijn job is zeer afwisselend en vereist een goede combinatie van het menselijke aspect en de techniciteit. We vormen een hecht team: collegialiteit en een goede teamwerking zijn zeer belangrijk, zowel met verpleegkundigen als met andere disciplines. Het is een job die vaak veel inspanning vraagt, maar dat is net de uitdaging die voldoening schenkt. Wie zich aangetrokken voelt tot onze dienst, moet de stap durven zetten. Uiteraard wacht je een goede en grondige scholing en begeleiding op de dienst.

5

Adres gegevens

Adres:C. Heymanslaan 10
Postcode:9000
Stad:GENT
Land:BE
Telefoon:+3293322111
Fax:+3293323800
Website:UZ gent

Deel dit bedrijf

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close