Klaar voor de volgende stap?

Vind hier alle vacatures!

/_images_upload/_tn_62d071c7b8e9b284.jpg
Werken in de gezondheidszorg

Sector met toekomst

/_images_upload/_tn_72f8a6ea58e73d02.jpg
Een nieuwe uitdaging ?
U vindt ze hier
/_images_upload/_tn_bbef31b62258919a.jpg
Werken in zorg en welzijn

Een sector vol kansen

/_images_upload/_tn_ff12ad9d66eb9611.jpg
Zorgen met

geest, hand en hart

Snel zoeken

WZC Sint- Anna

WZC Sint- Anna

Info

Grootte van de organisatie
Het team ergo en animatie van Sint-Anna wil ervoor zorgen dat elke bewoner van het woonzorgcentrum zich er "thuis voelt". Zij houden daarbij rekening met de eigenheid, mogelijkheden, wensen, waarden en overtuigingen van de bewoners. We proberen een leefomgeving te creëren waarin elke bewoner zijn levensverhaal verder kan “be-leven”. In de “animatie” is er ook plaats voor familie, vrienden en kennissen en hechten we veel belang aan huiselijkheid en respectvol omgaan met elkaar. Wonen in een assistentiewoning van Sint-Anna, dat is... genieten van een beschermde woonomgeving waar u zelfstandig kunt wonen met een maximum aan privacy en vrijheid genieten van het gezelschap van de andere bewoners wanneer u hiervoor kiest gebruik maken van kwalitatieve zorg en hulp op uw maat gebruik maken van de cafetaria, het grote terras aan de binnentuin, wasserette, pedicure en kapper deelnemen aan gemeenschappelijke activiteiten genieten van de prachtige omgeving met vlakbij de bossen van Herentals, recreatiedomein Netepark, het Bloso-sportcentrum en Hidrodoe. De 40 assistentiewoningen op de eerste verdieping van Sint-Anna zijn aangepaste flats die kunnen worden gehuurd door nog actieve senioren die kiezen om in een mooie, beschermde omgeving te wonen, met behoud van alle privacy. De flats hebben alle comfort en zijn zeer energiezuinig. Er komen regelmatig flats vrij. Voor meer info en een plaatsbezoek neemt u contact met woonassistent Inge Gommers, 014-24 89 02 of ingegommers@ocmwherentals.be.
Voorstelling van de organisatie
Dit project omvat de vervangingsnieuwbouw en verbouwing van het oude woonzorgcentrum Sint-Anna op een zorgcampus met een 30-tal assistentiewoningen. Volgende functies werden voorzien: een centrale keuken, een kinderdagverblijf, een dagverzorgingscentrum, een sociaal restaurant, een psychiatrisch zorgproject en een logistiek gedeelte met personeelsfaciliteiten.

In de nieuwbouw werden 120 woongelegenheden geïntegreerd met 30 assistentiewoningen (met 1 en 2 slaapkamers) in één gebouwencomplex. De structuur werd zodanig afgesteld dat 1 assistentiewoning gecombineerd wordt met 2 woongelegenheden van de woonzorgcampus.

Het woonzorgcentrum heeft een nieuwe inkom gekregen met polyvalente ruimte en bestaat uit 8 afdelingen van 15 woongelegenheden: 6 afdelingen op het gelijkvloers en 2 op de verdieping. De assistentiewoningen beschikken over een eigen toegang met polyvalente ruimte en zijn uitsluitend op de verdieping gelegen.

De leefruimtes van de afdelingen van het woonzorgcentrum zijn steeds per 2 gekoppeld zodat een optimale werking mogelijk is met minimale personeelsbezetting. De leefruimtes hebben zowel zicht op de omliggende tuinen als op de 2 patio’s die als het ware de groene longen vormen van het complex.

Veel aandacht werd besteed aan de landschapsarchitectuur en de onopvallende integratie van parkeergelegenheden die gedeeltelijk in een open parking onder het gebouw werden opgenomen. Opvallend zijn de wadi’s (vijvers) die als buffer en opvangbekken dienen voor het regenwater. Deze zijn zodanig berekend zodat zelfs bij zware regen er geen regenwater wordt geloosd in de rioleringen.

Voor het project werd in belangrijke mate rekening gehouden met de principes van duurzaam en ecologisch bouwen met o.a. regenwaterrecuperatie, dik isolatiepakket, zeer goed isolerende beglazing, aandacht voor een goede wind- en luchtdichtheid, balansventilatie met warmterecuperatie, verwarming door middel van condenserende ketels en energie efficiënte verlichtingstoestellen. De oversteken geven hierbij het zorgcomplex niet alleen een eigenzinnig, krachtig architecturaal uitzicht maar vormen ook de terrassen van de assistentiewoningen op de verdieping. Daar bovenop doen ze ook dienst als externe zonnewering zodat oververhitting wordt tegengegaan in de zomermaanden. In de tussenseizoenen kan door de lagere zonnestand wel volop gebruikt worden gemaakt van de passieve zonnewinsten.
Vestigingen
Herentals

Werking

Bedrijfsfilm

Onze troeven

Medewerkers

Medewerkers
Hier komen de getuigenissen van al uw werknermers en personeelsleden

Adres gegevens

Adres:Augustijnenlaan 30
Postcode:2200
Stad:HERENTALS
Land:BE
Telefoon:+3214285050
Fax:+3214217828

Deel dit bedrijf

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close