Klaar voor de volgende stap?

Vind hier alle vacatures!

/_images_upload/_tn_62d071c7b8e9b284.jpg
Werken in de gezondheidszorg

Sector met toekomst

/_images_upload/_tn_72f8a6ea58e73d02.jpg
Een nieuwe uitdaging ?
U vindt ze hier
/_images_upload/_tn_bbef31b62258919a.jpg
Werken in zorg en welzijn

Een sector vol kansen

/_images_upload/_tn_ff12ad9d66eb9611.jpg
Zorgen met

geest, hand en hart

Snel zoeken

I-Mens

Info

Grootte van de organisatie
i-mens is een samenwerking tussen de vzw’s Solidariteit voor het Gezin en Thuishulp en hun partners in de thuisverpleging. Het is een zorgorganisatie, actief in Vlaanderen en Brussel, waarvan de allereerste statuten als vereniging zonder winstoogmerk zijn verschenen in maart 2020. Op een termijn van 2 jaar worden de diverse activiteiten van de participerende organisaties ingekanteld in de nieuwe organisatie en tegelijk stopgezet in de oude. Tegen januari 2022 zijn alle medewerkers i-mens.
Voorstelling van de organisatie
‘i-mens is een nieuwe zorgorganisatie. We zijn er voor iedereen, in elke fase van het leven. We geloven in de kracht van mensen om met de nodige zorg het eigen leven in handen te houden. Daarom brengen we alle zorg aan huis zodat iedereen in zijn eigen, vertrouwde omgeving zo onafhankelijk mogelijk kan blijven wonen. En ook al zijn we nieuw, we hebben de ervaring van 12 000 medewerkers die al jaren actief zijn in meer dan 10 organisaties. Samen omringen zij iedereen voortaan met de beste zorg.’
Vestigingen
Tramstraat 61, 9052 Gent

Werking

Missie/werking
Wat i-mens wil verwezenlijken
Door de bundeling van krachten, kennis en kunde staat i-mens sterk om de grote veranderingen die zich in de thuiszorg en de thuisverpleging aandienen, op een positieve manier aan te gaan.

De uitdagingen die er zijn, zijn niet van de minste. De ambities van i-mens evenmin.

De klanten verwachten meer en flexibelere zorg in de verschillende fases van hun leven. Ze wensen zo lang en zo zelfstandig mogelijk in hun eigen woonomgeving te blijven. De klant is vandaag geëmancipeerd en mondiger geworden, en is minder trouw aan een zorgverlener.
Onze ambitie: we bieden geïntegreerde zorg aan en hebben diensten die iedereen op maat begeleidt van voor de geboorte tot aan de laatste dagen. Door de kwaliteit van zorg kiezen klanten voor i-mens en blijven ze trouw aan onze organisatie.

Zorg verlenen aan huis blijft in de eerste plaats een taak voor mensen. Maar ook de zorg innoveert en steeds vaker zijn technologische en digitale hulpmiddelen bepalend of bieden ze toegevoegde waarde bij de belangrijke menselijke factor. Dit soort hulpmiddelen introduceren in de werking van onze dienstverlening vraagt stevige investeringen die we als grote speler beter kunnen waarmaken.
Onze ambitie: i-mens biedt warme menselijke zorg in combinatie met technologische hulpmiddelen met een betere zorg als resultaat.

In een sterk gereglementeerde en gesubsidieerde sector evolueert ook het overheidsbeleid grondig.
Onze ambitie: klaar staan voor de persoonsvolgende financiering in de thuiszorg.

De medewerkers zijn meer geëmancipeerd, verwachten een goed evenwicht tussen hun werk en hun privéleven. Het tekort aan gekwalificeerde medewerkers om de groeiende zorgvraag op te vangen vergt extra aandacht.
Onze ambitie: i-mens wordt de beste zorgwerkgever van Vlaanderen.

Tot slot stellen de toetreding tot het zorglandschap en de impact van commerciële organisaties die in de eerste plaats winstgedreven zijn, belangrijke uitdagingen voor de traditionele vzw’s met een maatschappelijk doel.
Onze ambitie: door een menselijke, niet-winstgedreven aanpak kan i-mens de concurrentie aan met commerciële organisaties.
Visie en organisatiewaarden
Dat juist de vzw’s Solidariteit voor het Gezin en Thuishulp tot deze nieuwe zorgorganisatie zijn overgegaan is geen toeval. Reeds enkele jaren gaven ze samen leiding aan de innovatieve zorgcentrale Z-plus. Ook in de ZORG24-projecten is er al een jarenlange samenwerking tot bij de patiënt thuis. Dat het zo goed klikt heeft vooral te maken met de sterke overeenkomsten die er zijn op vlak van waarden, missie en visie.

Onze troeven

Medewerkers

Adres gegevens

Adres:Tramstraat 61
Postcode:9052
Stad:GENT
Land:BE
Telefoon:+3292641811
Fax:+3292244058
Website:I-Mens

Deel dit bedrijf

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close