Klaar voor de volgende stap?

Vind hier alle vacatures!

/_images_upload/_tn_62d071c7b8e9b284.jpg
Werken in de gezondheidszorg

Sector met toekomst

/_images_upload/_tn_72f8a6ea58e73d02.jpg
Een nieuwe uitdaging ?
U vindt ze hier
/_images_upload/_tn_bbef31b62258919a.jpg
Werken in zorg en welzijn

Een sector vol kansen

/_images_upload/_tn_ff12ad9d66eb9611.jpg
Zorgen met

geest, hand en hart

Snel zoeken

OLV Gasthuis vzw

OLV Gasthuis vzw

Info

Grootte van de organisatie
HISTORIEK Het ontstaan van de zusters ONZE-LIEVE-VROUW GASTHUIS gaat terug tot omstreeks 1312 en is gegroeid uit de inzet van een groep vrome vrouwen, waaruit in de loop der jaren een kloostergemeenschap ontstond. Deze gemeenschap had als doel gesteld zich in te zetten voor en hulp te bieden aan zieken en minderbedeelden. Vanaf 1898 aanvaardden de zusters de verpleging in de godshuizen en het "oudemannenhuis" in Poperinge. Daarnaast namen ze de zorg en de opvoeding waar van de Poperingse weeskinderen. Ook buiten Poperinge verpleegden de zusters in rusthuizen: nl. in Dottignies, Passendale en Kuurne. Door de aankoop van het Pensionat Français de la Saint-Union te Poperinge in 1931, met de bedoeling er een opvang voor zorgbehoevende bejaarden in te richten, ontstond in de Bruggestraat het Tehuis Heilig Hart, door de Poperingenaars beter bekend als 'de Sacré Coeur'. Een nieuwe vleugel van het rusthuis kon in 1966 in gebruik genomen worden waardoor een verbinding gemaakt werd tussen de Ieper- en de Bruggestraat. Het Tehuis Heilig Hart had toen een bezetting van 84 rustoordbedden. Omwille van de nieuwe normen inzake brandveiligheid werd later het Tehuis H.Hart gesloopt. De bejaarde bewoners vonden in 1985 voorlopig onderdak in de leegstaande gebouwen van het Mariaziekenhuis in de Gasthuisstraat. Vanaf 1 januari 1988 veranderde het Tehuis Heilig Hart in 'Rust- en Verzorgingstehuis OLV GASTHUIS'. In februari 1999 konden de bewoners hun intrek nemen in het vernieuwde rusthuisgebouw tussen de Ieper- en de Bruggestraat. Sindsdien groeide het Rust- en Verzorgingstehuis OLV GASTHUIS verder uit tot een Woonzorgcentrum met een verscheidenheid aan diensten voor ouderenzorg. In de huidige werking vinden we nog steeds de religieus-historische waarden zoals gastvrijheid en extra aandacht voor zwakke mensen terug.
Voorstelling van de organisatie
Het ONZE-LIEVE-VROUW GASTHUIS richt zich specifiek tot zorgbehoevende ouderen en ouderen met dementie uit Poperinge en nabije omgeving.

Zorgbehoevendheid omvat niet alleen de fysische zorg die een oudere nodig heeft, maar ook de nood aan begeleiding en opvang bv. bij eenzaamheid.

De opnamecriteria voor het rust- en verzorgingstehuis (RVT) zijn onder meer:

De zorggraad
De datum van aanvraag
Het sociaal aspect
De soort kamer die vrijkomt
Naast de definitieve opname bestaat de mogelijkheid gebruik te maken van het Centrum voor Kortverblijf, het dagverzorgingscentrum (DVC) De Plataan en het Nachtverblijf.
Vestigingen
ONZE-LIEVE-VROUW GASTHUIS VZW
Ieperstraat 130
8970 POPERINGE
Tel: 057 34 69 10

Het Woonzorgcentrum EMMAUS is gelegen aan de Oostlaan 15 te Poperinge.

Werking

Visie en organisatiewaarden
Hoe het echt met je gaat, is onze focus. We willen vanuit onze christelijke inspiratie betekenisvol zijn voor elke cliënt.
Je een warm huis bieden waar je je goed voelt. Waar je jezelf kan zijn.
En dat kan, want we geven jou de regie in eigen handen. Je krijgt de vrijheid om je omgeving een persoonlijke toets te geven, de vrijheid om activiteiten die je liggen, mee te maken, de vrijheid om je helemaal te ontplooien.
Hoe ons dit lukt? Door samen te werken. Cliënten, familie, personeel én vrijwilligers.
Want als we samen inzetten op ieders eigenheid, op ieders behoefte, op ieders competenties en talenten, komen we tot een mooier resultaat. Elk van ons helpt bepalen waar wij als OLV Gasthuis voor staan.
Het gemeenschappelijke doel – warme, gastvrije zorg bieden - verbindt ons.
En onze ruime blik maakt dat we niet alleen mee zijn met de tijd maar ook inspelen op jouw wensen en behoeftes in de toekomst.
Zowel op het vlak van zorg, faciliteiten, activiteiten als communicatie…

We blijven investeren in jou. En doen dat graag
Bedrijfsfilm

Onze troeven

Medewerkers

Medewerkers
Hier Vind u al de getuigenissen van al uw werknemers en personeelsleden terug

Adres gegevens

Adres:Ieperstraat 130
Postcode:8970
Stad:POPERINGE
Land:BE
Telefoon:+3257346915

Deel dit bedrijf

Kring vzw gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close